preskoči na sadržaj
Literarno-scenska skupina

Haiku kraj mogile 2018.

Završio je drugi književni natječaj pod naslovom Haiku kraj mogile. Natječaj je raspisao Aikido klub „Hohoemi“ iz Oroslavja. Podsjetimo, 2017. godine bile su pohvaljene orlovske hajge Borne Hopeka i Petra Šarkanja, tada učenika 5. razreda Osnovne škole Belec. Tema natječaja za 2018. godinu bila je portal. Portal označava glavni ulaz na pročelju dvora, palače, crkve ili veće građevine, izrazito likovno obrađen, posebice skulpturama i reljefima, a podsjeća nas na ulaze u oroslavske parkove i dvorce. Učenici su imali priliku na satu Hrvatskoga jezika riješiti kreativan zadatak u kojemu su napisali haiku i nacrtali hajgu. Haiku je tradicionalan japanski oblik poezije koja se proširila diljem svijeta i smatra se najkraćim oblikom poezije na svijetu, a hajga je tradicionalni japanski način slikanja kada se u samu sliku ukomponira haiku. Mentor je učitelj Hrvatskoga jezika Mario Šimudvarac.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 8. 5. 2018. 10:07

Hladno, studeno, ledeno

Učenici 5. razreda Osnovne škole Belec snimili su u sklopu nastave Hrvatskoga jezika animirani film pod naslovom Hladno, studeno, ledeno. Film govori o tome kako divlje životinje preživljavaju hladnu zimu. Tekst je bio napisan u stihovima. Likove izrađuju, crtaju, oživljuju, pokreću i snimaju učenici Luka Lončar (Snjegović), Hana Hunjak (Ribica), Jasmin Korpar (Žaba), Dora Kljak (Zeko), Dario Turčec (Medo) i Marta Miković (Vrapčić). Luka Kovaček, učenik 6. razreda, svira gitaru. Mentor je učitelj Hrvatskoga jezika Mario Šimudvarac. Film ćemo prijaviti za Smotru hrvatskoga školskog filma 2018. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 29. 3. 2018. 09:00

Poj riči materinske 2018. Vijest ima dokument u privitku

Učenici Osnovne škole Belec sudjelovali su na XII. literarno-likovnom natječaju Poj riči materinske koji organizira Osnovna škola Primošten. Pjesme na hrvatskom standardnom jeziku napisali su učenici šestoga razreda Filip Kljak (Anđelkove hrvatske slike, 217. str.) i Luka Kovaček (Jutarnja pjesma za domovinu, 210. str.), a učenice sedmoga razreda Elena Đurinek (Vetrek popijevlje, 75. str.), Jelena Hopek (Oknje muoje hižice, 74. str.) i Valentina Puklin (Tiček i dešč, 91. str.) napisale su pjesme na kajkavskom narječju belečkoga kraja. Njihove pjesme objavljene su u zborniku radova. Mentor je bio učitelj Hrvatskoga jezika Mario Šimudvarac. Čestitamo autorima i njihovu mentoru!

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 29. 3. 2018. 08:50

U umu, u podrumu

Učenici 6. razreda Osnovne škole Belec snimili su u podrumu naše škole i školskoj radionici igrani film pod naslovom U umu, u podrumu prema crtici Šalica kave slovenskoga književnika Ivana Cankara (1876. – 1918.). Film je snimljen u sklopu projektne nastave Biti šestaš i snimati film. U filmu glume Petra Ožvald (Majka), Luka Kovaček (Mlađi dječak), Filip Kljak (Stariji dječak) i Lorena Miković (Gospođa). Učenici su dramatizirali prozni tekst i napisali su scenarij. Glazbu je osmislio i odsvirao na gitari Luka Kovaček, a film su montirali Filip Kljak i Marko Hanžek. Tehnička podrška bili su Kristina Buden i Danijel Hanžek. Ideju, dramaturgiju, režiju i mentorstvo potpisuje učitelj Hrvatskoga jezika Mario Šimudvarac. Naš film prijavit ćemo na Smotru hrvatskoga školskog filma (AZOO). Želimo puno uspjeha učenicima i njihovu mentoru!

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 8. 3. 2018. 08:34

Naši literarni radovi na LiDraNu 2018. Vijest ima dokument u privitku

Učenici naše škole Petar Šarkanj (6. razred) i Marin Hopek (8. razred) 16. veljače 2018. sudjelovali su na županijskoj smotri LiDraNo 2018. u Krapini u Osnovnoj školi „Ljudevit Gaj“ Krapina u kategoriji literarnih radova. Petar Šarkanj sudjelovao je s radom Gradnja utvrde Belecgrad, a Marin Hopek s radom Pod vukovarskim nebom. Mentor je učitelj Hrvatskoga jezika Mario Šimudvarac. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 25. 2. 2018. 14:20

Radijska emisija i radijska igra naših učenika na LiDraNu 2018. Vijest ima dokument u privitku

Učenici 7. razreda Osnovne škole Belec snimili su radijsku emisiju Psovka naša svagdanja dok su učenici 6. razreda snimili radijsku igru Zastidio se majke prema tekstu crtice slovenskoga književnika Ivana Cankara. Radijsku emisiju su snimale učenice Petra Priščan i Ivana Topolski, a pjevale su Matea Runjak i Julija Škof. U radijskoj igri glumili su Lucija Brčić (Majka), Kristina Buden (Gospođa), Marko Hanžek (Voditelj), Filip Kljak (Gospodin), Luka Kovaček (Joža), Nikola Plašć (Prijatelj), Luka Puklin (Učitelj) i Petar Šarkanj (Pripovjedač). S njima smo sudjelovali na županijskoj smotri LiDraNo 2018. u Krapini 16. veljače 2018. godine. Mentor je učitelj Hrvatskoga jezika Mario Šimudvarac. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 25. 2. 2018. 13:47

7. Dječji Kranjčić Vijest ima dokument u privitku

Sudjelovali smo na 7. Susretu hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“. Ovogodišnji natječaj bio je otvoren od 15. listopada do 15. prosinca 2017. godine. Na natječaj je pristigao 241 književni rad iz cijele Republike Hrvatske. Natječaj je obuhvaćao tri žanra (poezija, proza, igrokaz) te je pristiglo 159 pjesama, 72 prozna rada i 10 igrokaza. Osnovna škola Belec može se pohvaliti da su od četiri poslana rada na natječaj (2 pjesme, 1 prozni rad, 1 igrokaz) i 65 odabranih radova za tiskanje u zborniku iz naše škole odabrana tri rada. Iz svake kategorije odabran je jedan rad.

1. Filip Kljak: Čuva nas beliečka mati (poezija, 6. razred)
2. Petar Šarkanj: Gradnja utvrde Belecgrad (proza, 6. razred)
3. Suzana Kunović: Sretan broj male Ive (igrokaz, 6. razred) 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 21. 2. 2018. 17:06

LiDraNo 2018. - Kazališne ruke Vijest ima dokument u privitku

Naši učenici 6. razreda sudjelovali su 16. veljače 2018. na skupnim scenskim nastupima na županijskoj smotri LiDraNo 2018. u Krapini. U Festivalskoj dvorani glumili su Kristina Buden, Lucija Brčić, Danijel Hanžek, Luka Kovaček, Suzana Kunović, Lorena Miković i Petra Ožvald. Prikazali su scensku igri Kazališne ruke prema noveli Ruke Ranka Marinković. Mentor je bio učitelj Hrvatskoga jezika Mario Šimudvarac. Članovi stručnoga povjerenstva bili su dramski umjetnici Stephany Jamnicky, Marija Borić i Mirela Videk Vranjec. Dobili smo velike pohvale da su učenici bili iznimno usredotočeni na izvedbu te da su se izvrsno nosili s teškim tekstom.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 19. 2. 2018. 20:06

LiDraNo 2018. - Na njiva beliečki

Naš učenik 6. razreda Petar Šarkanj sudjelovao je 16. veljače 2018. na pojedinačnim scenskim nastupima na županijskoj smotri LiDraNo 2018. u Krapini. U Festivalskoj dvorani izveo je tekst pjesme Na njiva beliečki svojega brata Tina Šarkanja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 19. 2. 2018. 18:46

Marin Hopek osvojio prvu nagradu na likovno-literarnom natječaju Udruge Barun Vijest ima dokument u privitku

Već četvrtu godinu zaredom u tjednu u kojemu obilježavamo Valentinovo, obnavljamo ljubav prema svojoj domovini prisjećajući se Domovinskoga rata. Ove je godine učenik 8. razreda Marin Hopek sudjelovao na „Likovno-literarnom natječaju“ Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata „Barun“ u sklopu projekta Promicanje istine o Domovinskom ratu. Mentor je bio učitelj Hrvatskoga jezika Mario Šimudvarac. Za izvrstan književni rad Pod vukovarskim nebom zasluženo je nagrađen prvom nagradom. Čestitamo učeniku Marinu Hopeku i njegovu mentoru!

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 14. 2. 2018. 18:49

Klas pu klas...

Scenska igra Klas pu klas... prema tekstovima Klas pu klas... Antonije Furda i Lupitva Ivane Pratnemer izvedena je 24. rujna 2017. na manifestaciji Tu v Belcu sme doma u Belcu i 30. rujna 2017. godine na Pajdaškom sprehajanju u Zlataru. Glume učenici Osnovne škole Belec. Ideju, dramaturgiju i režiju potpisuje učitelj Hrvatskoga jezika Mario Šimudvarac.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 27. 9. 2017. 23:09

Šimićevi susreti Vijest ima dokument u privitku

U ovoj rubrici možete pročitati književne radove učenika Osnovne škole Belec povezane s pjesništvom i stvaralaštvom Antuna Branka Šimića i njegova mlađega brata Stanislava Šimića. Radovi su sudjelovali na književnom natječaju u sklopu Šimićevih susreta.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 18. 5. 2017. 20:39

SFera Vijest ima dokument u privitku

U ovoj rubrici možete pročitati književne radove učenika Osnovne škole Belec s temama iz znanstvene fantastike. Radovi su sudjelovali na SFerinu natječaju za dječje književne radove učenika osnovnih škola.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 18. 5. 2017. 20:38

Haiku kraj mogile

Završio je još jedan književni natječaj pod naslovom Haiku kraj mogile koji je raspisao Aikido klub „Hohoemi“ u partnerstvu s Gradom Oroslavjem. Tema književnoga natječaja bio je orao, simbol grada Oroslavja. Učenici su na satu Hrvatskoga jezika imali težak zadatak i priliku da napišu haiku i naprave hajgu. Mentor je učitelj Hrvatskoga jezika Mario Šimudvarac. Haiku je tradicionalan japanski oblik poezije koja se proširila diljem svijeta i smatra se najkraćim oblikom poezije na svijetu, a hajga je tradicionalni japanski način slikanja kada se u samu sliku ukomponira haiku.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 14. 5. 2017. 21:19

Dani Ljudevita Gaja Vijest ima dokument u privitku

Hajde u ilirsko kolo, djeco!

Ove, 2017. godine slavimo nekoliko književnih i jezičnih obljetnica te smo svakoj obljetnici na nastavi hrvatskoga jezika u svim razrednim odjelima od 5. do 8. razreda posvetili vrijeme kako bismo što bolje proučili hrvatsku književnu i jezičnu povijest.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 13. 5. 2017. 09:16

Belečki muzikanti Vijest ima dokument u privitku

Učenici petoga i šestoga razreda Osnovne škole Belec osmišljavaju i pripremaju scensku igru "Belečki muzikanti" koju će premijerno prikazati na završnoj školskoj svečanosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 12. 3. 2017. 17:22

Coprnice v Črni mlaka Vijest ima dokument u privitku

U petominutnoj scenskoj igri na kajkavskom narječju belečkoga kraja "Coprnice v Črni mlaka: belečka scenska igra u jednom potezu" prema tekstu učenica šestoga razreda Elene Đurinek i Maje Minđak glume učenici petoga razreda Osnovne škole Belec: Lucija Brčić, Kristina Buden, Lorena Miković, Suzana Kunović, Petra Ožvald i Petar Šarkanj. Scenska igra nastala je u prosincu 2016. godine, a prikazana je na županijskoj smotri LiDraNo u Krapini u petak, 17. veljače 2017. godine. Mentor je učitelj hrvatskoga jezika Mario Šimudvarac.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 19. 2. 2017. 19:49

Antun Gustav Matoš: Kip domovine leta 188* Vijest ima dokument u privitku

Učenici šestoga razreda Osnovne škole Belec snimili su u prosincu 2016. godine radijsku dramu "Kip domovine leta 188*: Pripovijest iz zagrebačkoga života" prema crtici hrvatskoga modernističkoga književnika Antuna Gustava Matoša. Radi se o prvoj radijskoj drami snimljenoj u Osnovnoj školi Belec. Mentor je učitelj hrvatskoga jezika Mario Šimudvarac.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 14. 2. 2017. 12:28

Književni natječaji Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola Belec rado i s izrazitim veseljem sudjeluje na mnogim književnim natječajima. To su Zbor mladih pjesnika u Zlataru, Dani grada Zlatara, Dani Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku, Naš mali kaj u Murskom Središću, Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva Dragutin Domjanić u Svetom Ivanu Zelini, Lovrakovi dani kulture u Velikom Grđevcu, Hrvatska kulturna baština u Donjem Muću, projekt Promicanje istine o Domovinskom ratu i smotra LiDraNo. Mentori su Verica Havoić i Mario Šimudvarac. U prilogu se nalaze zapaženi, pohvaljeni i nagrađeni radovi naših učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 14. 2. 2017. 12:27

Peručeha v Belcu Vijest ima dokument u privitku

U scenskoj igri "Peručeha v Belcu" prema pjesmi "Peručeha" Antonije Furde glume učenici petoga razreda Osnovne škole Belec. Scenska igra izvedena je u Belcu 18. rujna 2016. godine na 47. Danima kajkavske riječi i u Zlataru 25. rujna 2016. godine na Pajdaškom sprehajanju. Ideju, dramaturgiju, dramatizaciju i režiju potpisuje učitelj hrvatskoga jezika Mario Šimudvarac.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 14. 2. 2017. 12:19

Prosperov otok Vijest ima dokument u privitku

Učenici osmoga razreda Osnovne škole Belec obilježavaju 22. travnja 2016. u Matici hrvatskoj u Zagrebu Noć knjige i izvode scensku igru "Prosperov otok" prema tekstu drame "Oluja" povodom 400. godišnjice smrti engleskoga dramatičara i pjesnika Williama Shakespearea.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 10. 4. 2016. 14:51

Pačja škola Vijest ima dokument u privitku

Dramsko-literarnu skupinu vodi učitelj hrvatskoga jezika Mario Šimudvarac. U drugom polugodištu školske godine 2015./2016. naše učenice 5. razreda pripremaju predstavu "Pačja škola" koju ćete moći premijerno pogledati na završnoj školskoj svečanosti

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 10. 4. 2016. 14:49
 


TražilicaMisao tjedna

"Obrazovanje nije priprema za život. Obrazovanje jest život."

John Dewey


175 godina škole

  


Školski prijevoz

 

Priloženi dokumenti:
Vozni red 2017.-2018.docx


Školska kuhinja

 

Priloženi dokumenti:
Jelovnik Osnovna skola Belec.docx


Školska natjecanja


Robotika

 


Anketa
Zbog čega ste posjetili web stranice naše škole?

Raspored zvona
  1. sat 8:00 - 8:45
  2. sat 8:50 - 9:35
  3. sat 9:55 - 10:40
  4. sat 10:45 - 11:30
  5. sat 11:35 - 12:20
  6. sat 12:25 - 13:10
  7. sat 13:15 - 14:00
  8. sat 14:05 - 14:50

Korisni linkovi

Vremenska prognoza

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Vijesti

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
preskoči na navigaciju