2019-11-22 11:09:27

Predavanje o prevenciji nasilja i ovisnosti

Na zajedničkom roditeljskom sastanku održanom u srijedu 20. studenoga održano je predavanje o prevenciji nasilja i ovisnosti koji su održali gđa Sandra Kos, socijalna radnica iz Obiteljskog centra Krapina, i gosp. Đuro Bugarinović, policijski službenik Policijske postaje Zlatar Bistrica.

Prevencija nasilja među djecom i mladima te vrste ovisnosti i njihove posljedice bile su teme predavanja na roditeljskom sastanku u našoj školi. Da do nasilja među djecom i različitih ovisnosti ne bi došlo vrlo je važno o tome se educirati, a naša škola provodi razne preventivne programe u suradnji sa različitim institucijama.

Socijalna radnica iz Obiteljskog centra Krapina gospođa Sandra Kos upoznala je prisutne roditelje o načinima i elementima sprječavanja nasilja među djecom i mladima. Naglasila je da je vrlo važno komunicirati sa djetetom unutar obitelji, ali i u školi i široj zajednici.

Policijski službenik Policijske postaje Zlatar Bistrica gospodin Đuro Bugarinović je u svom izlaganju upozorio prisutne roditelje na opasnosti koje se događaju na različitim online platformama. Bilo da se radi o društvenim mrežama ili raznim Internet računima. Naglasio je kako je važno da roditelji budu upućeni u aktivnosti koje njihova djeca provode na Internetu. Osim o opasnostima koje vrebaju na Internetu, policijski službenik je povodom mjeseca borbe protiv ovisnosti prezentirao roditeljima i opasnosti ovisnosti o raznim vrstama droga te utjecaj droga na ljudsko zdravlje. 

 


Osnovna škola Belec