2020-02-11 19:54:17

Ruksak (pun) kulture u našoj školi

U okviru projekta Ruksak (pun) kulture 5. veljače našu je školu posjetila Kazališna družina Pinklec iz Čakovca koja je u koprodukciji s Lutkarskom organizacijom koju fakat trebamo (LOFT), a u režiji Morane Dolenc, izvela predstavu ''S razlogom''.

 

''S razlogom'' je predstava koja govori o Veljku, njegovom putu od rođenja pa sve do starosti. Na tom putu zvanom život Veljko se bori s raznim nedaćama, slavi uspjehe, oplakuje izgubljeno, veseli se, ljubi i grli, tuguje i boluje, pleše i voli, susreće se s raznim preprekama i izazovima. Predstava nam poručuje da su u životu sve događa s razlogom. Ponekad nam se događaju stvari koje nisu lijepe, ali bez savladavanja takvih prepreka nikad ne bismo otkrili svoje pravo JA i svoju svrhu na ovom svijetu. Zato treba cijeniti svaki trenutak u životu, uzeti sve što nam se pruža, disati punim plućima i putovati sretno i s razlogom.
Nakon predstave tridesetak učenika sudjelovalo je u radionici gdje su saznali što je điberiš te su zajedno s glumcima osmislili kratke skečeve, osvrnuvši se tako na samu predstavu.

 


Osnovna škola Belec