2020-03-17 11:06:59

Dobro došli u virtualne učionice naše predmetne nastave!

Dragi učenici predmetne nastave,

od srijede 18. ožujka 2020. godine pohađat ćete nastavu u virtualnim učionicama. S obzirom da se većina vas prvi puta susreće s virtualnim učionicama, veoma je važno upoznati vas s pravilima ponašanja, ali i vašim dužnostima u istima.

Naše virtualne učionice napravili smo u programu Office365 u aplikaciji Microsoft Teams, a postupak prijave u aplikaciju Teams možete pronaći pod opširnije.

Nakon što ćete se prijaviti u aplikaciju i u vaš virtualni razred, vidjet ćete da u razredu, osim općenitog kanala za komunikaciju s vašim razrednicima, imate i posebne kanale za svaki vaš nastavni predmet.

Od srijede 18. ožujka pa na dalje razrednici će vam u virtualnim razredima davati raspored i obavijesti, a predmetni učitelji dijelit će vam aktivnosti i zadatke. Osim trenutnih zadataka, učitelji mogu zadavati i domaće zadaće.

Svi učenici jednog razreda zadatke ne moraju rješavati u isto vrijeme. Naime, može se dogoditi da imate poteškoća s internetom ili pak da je u vašoj obitelji nemoguće riješiti zadatak u određeno vrijeme zato što dijelite uređaj s braćom i sestrama.  Dakle, bilo kada tijekom dana prihvatljivo je da odradite svoje obaveze.

Vaše dužnosti u virtualnim učionicama su aktivno izvršavanje zadataka koje su vam učitelji zadali. Iako tijekom trajanja nastave na daljinu neće biti prisutno vrednovanje naučenog (brojčano ocjenjivanje), učitelji će koristiti druge oblike vrednovanja: vrednovanje za učenje i vrednovanje kao učenje. To znači da ćete kontinuirano dobivati povratne informacije o vlastitom radu i napretku.

Prisutnost učenika u virtualnim razredima pratit će razrednici i predmetni učitelji putem vaše aktivnosti u virtualnim razredima. Ukoliko učenik nije bio aktivan cijeli dan u virtualnom razredu, svoj izostanak treba opravdati razredniku.

Pravila ponašanja u virtualnim učionicama identična su pravilima ponašanja u pravim učionicama. Najkraće rečeno, morate se ponašati primjereno. To znači da morate paziti kako komunicirate jedni s drugima, ali i kako komunicirate s učiteljima.

Želim vam puno uspjeha u radu!

Ravnateljica Nikolina Puklin

Postupak prijave u aplikaciju Microsoft Teams:

Prvo kliknite na sljedeću poveznicu: Microsoft Office365

Otvorit će vam se stranica za prijavu u program Office365 gdje morate kliknuti na poveznicu za prijavu odnosno na portal.office.com:

Otvorit će vam se sljedeći obrazac za prijavu:

U obrazac upišete svoju @skole.hr e-mail adresu, a sustav će vas preusmjeriti na obrazac prijave putem vaše ustanove, odnosno vašeg AAI@EduHr identiteta:

Nakon što u obrazac sa slike iznad upišete svoju @skole.hr e-mail adresu i vašu šifru, prijavit ćete se u program Office365 i kliknuti na aplikaciju Teams:

 

Nakon toga vam se otvara vaš razred u koji su vas kao člana razreda dodali vaši razrednici.

 

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje vezano uz prijavu ili rad u virtualnim učionicama obratite se vašim razrednicima.

Sretno!  

 

 


Osnovna škola Belec